Rutin-Okt Kft.

"B" Kategóriás képzés

B kategória

Nemzetközi kategória. Legfeljebb 3500 kg össztömegű tehergépkocsi vagy személygépkocsi, melyben a szállítható személyek száma legfeljebb 9 fő.

„B” Személygépkocsi járműkategória közúti gépjármű-vezetőképzés feltételei

A képzésre bocsátás feltételei:

 • Betöltött 17. életév, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb (16 és fél éves)
 • Egészségügyi alkalmasság
 • A jelentkező a járművezetéstől eltiltás alatt nem áll
 • Legalább 8 általános iskolai végzettség

Elméleti oktatás

Az e-learning rendszer a regisztrációtól számított 180 napig áll rendelkezésre, 75 óra tanulási időt biztosítva, és az alább felsorolt modulok elsajátítására ad lehetőséget. Amennyiben bármelyik időkorlát lejár, úgy elméleti pótóra vásárlása esetén az e-learning rendszer további 10 óra és 30 nap hozzáférést ad hozzá megmaradt órákhoz. A regisztrációs e-mail megérkezésétől számított 90 napon belül regisztrálni kell, illetve meg kell kezdeni a tanulást.

Elméleti vizsga

Elméleti vizsgára bocsátható a tanuló, amennyiben az e-learning tananyagot igazoltan elvégezte, továbbá betöltötte a 17. életévét, vagy annál legfeljebb 3 hónappal fiatalabb (16 év 9 hónap).  A vizsga Esztergomban a Széchenyi tér 10. címen tehető, melyre időpontot előre kell egyeztetni az iskolánál. Az időpont foglalásakor a hatósági vizsgadíj is az iskolában fizetendő.

Gyakorlati oktatás

A gyakorlati oktatás a sikeres elméleti vizsgát követően kezdhető meg. A vezetési órák díjának fizetését, valamint az órák beosztását, választott oktatónkkal kell egyeztetni.  A gyakorlati oktatás a következő órákból tevődik össze.

Óra típusaÓrák száma
Alapoktatás9 óra
Városi vezetés14 óra
Országúti vezetés4 óra
Éjszakai vezetés2 óra
Forgalmi vizsga1 óra
Összesen30 óra

Gyakorlati oktatóink elérhetősége

 • Radanovics László – Opel Corsa – 30/947-79-42
 • Rozmann Róbert – Skoda Rapid  – 70/386-78-99
 • Dömösi Csaba – Suzuki S-Cross – 30/979-63-73
 • Havasi Zoltán – VW Golf – 30/705-07-05
 • Patkó Gergely – VW Golf – 20/809-10-76

Gyakorlati vizsga

Gyakorlati vizsgára bocsátható a tanuló, amennyiben a kötelező vezetési órákat levezette, továbbá betöltötte a 17. életévét. A vizsga időpontját az oktatóval kell egyeztetni, díját az iskolában kell fizetni.

A képzés díjai

MegnevezésDíj
Elméleti tanfolyam díja40.000 Ft
Elméleti vizsgadíj4.600 Ft
Elméleti pótóra díja4.500 Ft / (+10 óra, +30 nap)
Gyakorlati óradíj illetve pótóra díj:
7.900 Ft
Gyakorlati vizsgadíj (forgalmi vizsga)11.000 Ft
 Az árak 2022. február 1-től érvényesek.

Amennyiben a jelentkező még nem rendelkezik valamilyen kategóriás jogosítvánnyal, vagy közegészségügyi végzettséggel, elsősegély vizsgát kell tegyen. Ennek 12.100 Ft-os vizsgadíját a Magyar Vöröskeresztnek kell fizetnie.

Állami támogatás

Sikeres elméleti vizsga (KRESZ vizsga) esetén a Magyar Államkincstár a “B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges, sikeresen letett elméleti vizsga esetén az elméleti képzés díjából 25.000 Ft visszatérítést nyújt a következő esetekben:

 1. A vizsgázó a sikeres KRESZ vizsga napján 20. életévét még nem töltötte be,
 2. vagy a sikeres KRESZ vizsga napján a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény szerinti csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy a családok támogatásáról szóló törvény szerinti gyermekgondozást segítő ellátásban részesült, feltéve hogy az 1. alapján a támogatást még nem vette igénybe.

Ennek megigényléséhez szükséges a beiratkozáskor kapott, a tandíj befizetését igazoló számla, továbbá a sikeres KRESZ vizsga után egy általunk kiállított igazolás. Ez utóbbit személyesen tudjuk átadni ügyfélfogadási időben, a sikeres KRESZ vizsga után két nappal.

Fontos határidők

A tanfolyam megkezdésétől számított 9 hónapon belül a jelentkezőnek legalább egyszer meg kell jelennie egy elméleti vizsga alkalmon, illetve legfeljebb 12 hónapon belül sikeres vizsgát kell tegyen. A sikeres elméleti vizsga elévülési határideje 2 év.  Sikeres elméleti vizsgát követő két éven belül a tanulónak jogosítványt kell szereznie.