Rutin-Okt Kft.

Europass

Az Europass dokumentumok Európában egységes formátumban teszik összehasonlíthatóvá, megismerhetővé az egyén szaktudását, végzettségét, nyelvtudását, szakmai tapasztalatait. Tájékoztatnak, információt adnak a hazai és külföldi képzésekről, a képzést és kompetenciákat érintő változásokról, valamint a külföldön megszerzett képesítésekről.
Céljuk kettős: egyrészt segítik a végzettségek elismertetését, ha a pályázó más országban tanult, mint ahol dolgozni vagy tanulni szeretne, másrészt megkönnyítik a munka- és tanulmányi felvételizés/felvételiztetés folyamatát azáltal, hogy a pályázó egy tartalmas és átlátható pályázati anyagot adhat be.

Az egységes Európa tagállamainak oktatási rendszerei különböznek egymástól. A végzettségek valamint a bizonyítványok, oklevelek formája, tartalma és a hozzájuk kapcsolódó szakmai, gyakorlati tudás országonként eltérő. Az Európai Parlament annak érdekében, hogy elősegítse a különböző országokból származó bizonyítványok, szaktudások és kompetenciák összehasonlíthatóságát és átláthatóságát, a tagállamok közötti munkavállalási és tanulmányi célú mobilitást, 2005. január 1-től bevezette az Europass keretrendszert. Így támogatják a szaktudás külföldi megismertetését és ezáltal az elismerését/elismertetését.

Igénylésének módja

Az igénylőnek egy kérelmet kell benyújtania (A nyomtatvány a Letöltések menüből elérhető) az alábbi címre:

RUTIN-OKT.Kft, 2500 Esztergom, Kossuth Lajos út 40.

A kérelem beérkezését követően az Europass díját csekken vagy személyesen készpénzben tudja befizetni az igénylő.  A német, francia, spanyol és olasz nyelvű bizonyítvány-kiegészítők kiállításának díja 9.350.- Ft a 2022-es évben. Magyar és angol nyelven a kiállítás díjmentes.  Az Europass bizonyítványt postai úton küldjük vagy személyesen veheti át irodánkban.

További információk:

https://europass.hu